Bovenlanden Aalsmeer
 

hollandcall


Ongetwijfeld heeft u in een van de lokale media gelezen dat ons project Watertuinen Aalsmeer behoort tot de 10 finalisten van Holland Call. Dit is een tweejaarlijks terugkerend initiatief van de provincie Noord-Holland met als doel tot nu toe onbekend cultureel erfgoed aan de vergetelheid te ontrukken.

Holland Call is min of meer een competitie, waarin de geselecteerden worden begeleid bij het maken van een aansprekende presentie van hun idee. Dat gebeurt in een aantal sessies, waarvan de eerste inmiddels achter de rug is. Tijdens de laatste sessie valt de uiteindelijke beslissing, waarbij de drie hoogst eindigenden een geldprijs krijgen toegekend. De geldprijs is bedoeld om het idee te gaan ontwikkelen tot een plan.

Tijdens de finale worden alle 10 de geselecteerde deelnemers in contact gebracht met beleidsmakers, investeerders en ontwikkelaars. Daarnaast worden zij nog tot en met februari 2017 verder begeleid bij het uitwerken van hun ideeën en  het leggen van contacten met geïnteresseerde partijen.

Hoewel ook andere locaties in Aalsmeer denkbaar zijn, lijkt het gebied naast de Historisch Tuin het meest geëigend voor realisering van Watertuinen Aalsmeer. Er komt daar ongeveer 10 hectare vrij ten gevolge van kwekers, die hun bedrijf willen beëindigen of die inmiddels al gestopt zijn. Het idee is om daar, met behoud van het oorspronkelijke strokenpatroon van het gebied in een parkachtige omgeving vaan oudsher in Aalsmeer geteelde gewassen in volle bloei  aan bezoekers te tonen.

Aalsmeer Watertuinen, artist impression
Aalsmeer Watertuinen, artist impression


Meer informatie kunt u vinden op de website van Holland Call. Daar vind u ook meer informatie over de andere projecten naast die van Aalsmeer Watertuinen. Naar de site: klik hier