Projecten in de Bovenlanden

Cees Tas legt uit hoe de plannen voor de omzetting van cultuurland naar natuurgebiedjes worden gemaakt en waarom.


PROJECTEN

Onze stichting voert voor en in samenwerking met de Provincie Noord-Holland en het Hoogheemraadschap van Rijnland een aantal projecten uit om het unieke karakter van het gebied te bewaren en versterken.

Projecten in samenwerling met de provincie Noord-holland
Projecten in samenwerling met het hoogheemraadschap van Rijnland

SUBSIDIE

De provincie Noord-Holland heeft in haar rol als beheersautoriteit Europese subsidie verstrekt voor het project “Verbeteren waterkwaliteit en waterberging in het KRW-waterlichaam Bovenlanden Aalsmeer ” in het kader van het PlattelandsOntwikkelingsProgramma (POP3-subsidie). De Europese subsidie komt uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO). Meer informatie over het ELFPO kunt u hier vinden: https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries

Europees Landbouwfonds
logo provincie noord-holland
Reigersbos wordt rijk aan onderwaterleven

Reigersbos wordt rijk aan onderwaterleven

Rijnland voert een bijzonder project uit bij het Reigersbos. Niet door het storten van bagger en het slaan van palen maar door het afzinken van metershoge matten gemaakt van wilgentenen. Een zogenaamde ‘legakker’.

Lees meer
Project Baardse-akker (KRW II / Groene AS)

Project Baardse-akker (KRW II / Groene AS)

Het is al behoorlijk guur op de Poel, maar dit weerhoudt de mensen van Stichting De Bovenlanden er niet van om het water op te gaan. Daar is een goede reden voor; het project op de Baardse-akker is kortgeleden afgerond.

Lees meer
KRW II

KRW II

Wonen aan het water, genieten met de boot en op een mooie zomerdag lekker zwemmen. Bij en in Bovenlanden Aalsmeer en de Westeinderplassen. Om daar nog lang van te kunnen blijven genieten gaan we er samen aan de slag.

Lees meer
Groene AS Aalsmeer fase 1 – project 1

Groene AS Aalsmeer fase 1 – project 1

In 2017 vroegen wij subsidie aan bij de Provincie Noord-Holland voor het omvormen van bestaande cultuurakkers naar natuur. Deze informatie betreft de plannen en uitvoering van fase1 project 1 en is voorzien van foto’s.

Lees meer
Groene AS Aalsmeer fase 1 – project 3

Groene AS Aalsmeer fase 1 – project 3

In 2017 vroegen wij subsidie aan bij de Provincie Noord-Holland voor het omvormen van bestaande cultuurakkers naar natuur. Deze informatie betreft de plannen en uitvoering van fase1 project 3 en is voorzien van foto’s.

Lees meer
Groene AS Aalsmeer fase 1 – project 6

Groene AS Aalsmeer fase 1 – project 6

In 2017 vroegen wij subsidie aan bij de Provincie Noord-Holland voor het omvormen van bestaande cultuurakkers naar natuur. Deze informatie betreft de plannen en uitvoering van fase1 project 6 en is voorzien van foto’s.

Lees meer
Groene AS Aalsmeer fase 1 – project 7

Groene AS Aalsmeer fase 1 – project 7

In 2017 vroegen wij subsidie aan bij de Provincie Noord-Holland voor het omvormen van bestaande cultuurakkers naar natuur. Deze informatie betreft de plannen en uitvoering van fase1 project 7 en is voorzien van foto’s.

Lees meer
Groene AS Aalsmeer fase 1 – project 8

Groene AS Aalsmeer fase 1 – project 8

In 2017 vroegen wij subsidie aan bij de Provincie Noord-Holland voor het omvormen van bestaande cultuurakkers naar natuur. Deze informatie betreft de plannen en uitvoering van fase1 project 8 en is voorzien van foto’s.

Lees meer
bovenlanden aalsmeer - word donateur
bovenlanden aalsmeer - flora en fauna - ijsvogel - erik de rijk
bovenlanden aalsmeer - word vrijwilliger
bovenlanden aalsmeer - projecten - projectbord