Special in A&K Thuis

28 september 2023

Nieuws

A&K Thuis is een lokaal maandblad. In de editie van september 2023 is een special opgenomen over stichting De Bovenlanden.

U kunt een gratis editie van A&K Thuis aanvragen via hun website.

Interview Piet en Anna-Maria

Voor deze special zijn voorzitter Piet Harting en bestuurslid Anna-Maria Mantel uitgebreid geïnterviewd door Mandy van der Zwaard. Zij heeft hen gevraagd naar: Waarom weten veel Aalsmeerders en Kudelstaarters niet dat het gebied bestaat? En: Hoe beschermen we kwetsbaar gebied als we het open stellen voor publiek?

Nieuw bestuurslid Anna-Maria Mantel ziet het belang van Stichting De Bovenlanden Aalsmeer

Op een van de warme zomeravonden half augustus spreken we voorzitter Piet Harting van Stichting De Bovenlanden Aalsmeer. Ook is het nieuwe bestuurslid Anna-Maria Mantel aanwezig en zij neemt met haar gebruikelijke enthousiasme de aanwezigen mee op avontuur. Letterlijk en figuurlijk. Haar inbreng zal gericht zijn op het bekendmaken van de stichting en haar werkzaamheden.
We beginnen de avond in het kantoor van de stichting gelegen op het terrein van Jachthaven Dragt. Piet Harting, 76 jaar, woont zijn hele leven al op de Uiterweg en is ruim vijf jaar geleden voorzitter geworden van Stichting De Bovenlanden Aalsmeer, kortweg ‘de Bovenlanden’ genoemd.

Van waar tot waar ligt het gebied?

Piet: “Het gebied ‘Bovenlanden Aalsmeer’ loopt vanaf de Mr. Jac. Takkade in Aalsmeer tot en met de Rietlanden bij Leimuiden. Westelijk vormt de Ringvaart de begrenzing, oostelijk de Herenweg. Aalsmeer is onderdeel van de Westeinderscheg, een van de deelgebieden van de Metropool Regio Amsterdam (MRA, zie kader). Het is een onderdeel van de Groene As, die op zijn beurt weer een onderdeel is binnen de MRA.”

Artikel verder lezen?

Dat kan. Download de PDF met het hele artikel

 

Bronvermelding: A&K Thuis.
Dit artikel is met toestemming van A&K Thuis op de website geplaatst.

Cover A&K Thuis september 2023